FD Energiedebat

Donderdag 6 December, Duivendrecht

Donderdag 6 december neemt Architect Paul de Ruiter deel aan het FD Energiedebat. Energiebesparing is net zo belangrijk als duurzame energieopwekking om de transitiedoelstellingen van 2020 te halen. In 2020 moet er sprake zijn van energieneutrale nieuwbouw en 50% energiebesparing in de bestaande bouw ten opzichte van 1995. Hoe staat het met deze doelstellingen van de regering?

De afgelopen jaren zijn er voldoende technische, financiƫle en proces innovaties ontwikkeld om dit te realiseren. Met name in de bestaande bouw valt veel winst te behalen. Maar onderzoek laat zien dat er nog een lange weg te gaan is. Bouwers, projectontwikkelaars, huurders en energieproducenten werken niet optimaal samen.

Wat moet er gedaan worden om de situatie te verbeteren? Waar zitten de echte bottlenecks? Wat zijn de best practices? Moeten we soms minder nieuwe kantoren bouwen en meer geld besteden aan het verduurzamen van bestaande gebouwen? Kunnen energiebedrijven niet zelf investeren in projecten, en meer doen om het kennisniveau van klanten op dit vlak te verhogen.

Moeten beleidsmakers niet meer lef en creativiteit tonen? Hoe is de relatie tussen energiebedrijven en projectontwikkelaars? Daarover praat Roelof Hemmen (anchor bij BNR Nieuwsradio) met project ontwikkelaars, architecten, wetenschappers en beleidsmakers.

Programma

  • Donderdag 6 december
  • Ontvangst: 16:30 uur
  • Aanvang debat: 17:00 uur 
  • Borrel: 19:00 uur

Locatie

Zuidpark
Spaklerweg 52
1099 BC Duivendrecht

 

http://fd.nl/events/fdenergiedebat/642136-1211/zesde-fd-energiedebat-het-groene-kantoor